ALPHEN – De economische neergang zorgt voor een opgang van antikraak. Bij Interim Vastgoedbeheer, die de meeste leegstaande panden in Alphen beheert, groeien de wachtlijsten.

Volgens een woordvoerder krijgt hij dagelijks de vraag van mensen ‘of hij nog iets heeft’. Geïnteresseerden worden doorverwezen naar het hoofdkantoor van Interim Vastgoedbeheer dat geen exacte cijfers van de wachtlijsten kan geven. Mensen in de antikraak kunnen tegen een relatief lage prijs een leeg kantoor, woon- of winkelruimte huren. Daar staat tegenover dat ze weinig rechten hebben. Als de eigenaar dat verlangt, moeten ze binnen afzienbare tijd hun koffers pakken.

De mensen die in Alphen de antikraakpanden bevolken zijn van verschillend pluimage. In De Aar zitten vooral startende ondernemers. In de Hooftstraat zijn winkeliers na soms decennia vertrokken omdat ze de veranderingen niet zien zitten. Hun plek is razendsnel ingenomen door ondernemers die wel toekomst zien, al is het maar voor tijdelijk. Boven de winkels wonen mensen die soms alleen maar lage huren kunnen betalen.

Bron: Antikraak is aantrekkelijk