De SP vindt het uitzetten van de antikrakers aan de Keizerstraat en Lange Stallen door eigenaar WonenBreburg niet acceptabel. De socialistische partij stelt in een brief aan burgemeester en wethouders dat de woningcorporatie solt met de huurders.

Afgelopen week werd bekend dat de huidige bewoners van de Lange Stallen aan de Keizerstraat hun appartementen moeten verlaten. Deze huurders van antikraakbureau Ik Beheer hebben te horen gekregen dat ze plaats moeten maken voor de huisvesting van buitenlandse studenten van de NHTV.

“Een veelgehoorde reactie is, ‘eigen schuld, dikke bult’ en ‘dat kan je verwachten als je antikraak woont’. Dit is de SP echter wat te kort door de bocht“, aldus fractievoorzitter Patrick van Lunteren.

De SP vindt dat het tekort aan betaalbare woningen het ontstaan van ‘malafide’ antikraakbureaus in de hand werkt. Ook menen ze dat huurders steeds vaker afstand doen van basale rechten om een woning te bemachtigen.

“Wij zijn er als SP natuurlijk in principe blij mee dat er eindelijk studentenwoningen bijkomen. Dit is echter natuurlijk gewoon het ene gat vullen met het andere. Dat mensen plaats moeten maken voor juist buitenlandse studenten is voor velen een extra hard gelach”, aldus van lunteren.

De SP wil nu van het stadsbestuur weten wat zij van de ontstane situatie vinden en of het college eventueel een alternatieve oplossing weet als studentenhuisvesting.

Bron: Breda Vandaag – Antikrakers weg uit Keizerstraat: ‘Kort door de bocht’