123 Beheer moet het gebouw schoon en netjes achterlaten.
Dat heeft de rechtbank Zutphen in kort geding bepaald. De eigenaar van het te slopen pand, vastgoedbedrijf Bouwinvest Development, was twee weken geleden naar de rechter gestapt om van 123 Beheer af te komen. Volgens Bouwinvest had stichting 123 Beheer uit Vaassen een potje gemaakt van het antikraak beheer.

Volgens de rechter kan opzegging van het contract door de beugel, omdat 123 Beheer wist dat het om een tijdelijke overeenkomst ging. Door de stroom klachten van bewoners van het antikraakpand mocht Bouwinvest deze stap nemen. Als 123 Beheer weigert mee te werken, dan volgt een dwangsom van 5000 euro per dag.

Sinds 2006 zorgde de Vaassense stichting voor het beheren van het slooppand aan de Veemarkt/Rieteweg. Volgens Bouwinvest Development had 123 er vooral de laatste tijd een potje van gemaakt. Achterstallig onderhoud, enorme lekkages en in en buiten het pand is het een enorme troep.

Het vertrek van 123 Beheer hoeft geen gevolgen te hebben voor de huidige antikrakers. Bouwinvest beloofde op de rechtszitting dit netjes op te zullen lossen en zei toe dat een deel van de bewoners gewoon kan blijven. De eigenaar had al een andere beheerder gevonden.

Bron: De Stentor – Beheerder weg uit Univé-locatie