Door het huren van een anti-kraakpand in Duizel komt de Eerselse burgemeester Anja Thijs tegemoet aan enkele morrende gemeenteraadsleden. Thijs betaalt twaalf procent van haar burgemeestersloon als huur.

Diverse partijen eisten de afgelopen weken dat de burgemeester na een kleine 2 jaar eindelijk eens binnen de gemeentegrens moet komen wonen. Thijs blijft in Duizel wonen tot haar nieuwe woning aan de Boksheidsedijk in Eersel klaar is. Het gaat dus om een tijdelijke oplossing, waarschijnlijk tot eind dit jaar. Het college moet het besluit overigens nog goedkeuren aangezien de woning in de Sint Janstraat gemeentebezit is. De woning maakt op termijn plaats voor het bouwplan Duizel-Noord.

De gemeenteraadsleden zijn blij dat Thijs een tussenoplossing voor haar woonplicht heeft gevonden. Zowel de coalitie als de oppositie vindt dat de burgemeester in haar dorp moet wonen. Dat ze er boodschappen doet, op terrasjes zit en er rondfietst en niet alleen op officiĆ«le aangelegenheden verschijnt. Ook Thijs ziet die noodzaak. “Ik krijg binnenkort driedubbele woonlasten, dus dat geeft wel aan dat ik graag snel in de gemeente wil komen wonen. Ik heb er dus zeker iets voor over. Als je onderdeel van een gemeenschap wilt uitmaken dan moet je er ook wonen.”

Bron: ED – Burgemeester Thijs woont tijdelijk ‘anti-kraak’