Mislukt prestige project De Hallen (Amsterdam Oud-West) gekraakt.

Zojuist heeft een diverse groep activisten, jongeren en kunstenaars een deel van de voormalige tramremise in de Bellamy/Kinkerbuurt bezet na langdurige, structurele leegstand.

Met behulp van verschillende kraakgroepen en kraakspreekuren uit de hele stad is een deel van het immense terrein gekraakt. Al jaren worden de vele mogelijkheden van dit monument maar zeer spaarzaam benut, zo hebben op het terrein van +/- 15.000 m2 slechts enkele antikrakers een atelier en staat het grootste deel al tijden weg te rotten.

Een groep van zo’n 70 krakers heeft zondag aan het eind van de middag De Hallen gekraakt in Oud West. Al jaren wordt er geprobeerd om van de oude tramremise aan het Bellamyplein een uitgaanscentrum te maken, maar financiering hiervoor werd nooit gevonden. Daardoor staat het enorme complex al jaren leeg.

Al jaren wordt er geprobeerd om van de oude tramremise aan het Bellamyplein een uitgaanscentrum te maken, maar financiering hiervoor werd nooit gevonden. Harry de Winter trok zijn handen van het project af en Burgfonds wilde niet als financier optreden vanwege de crisis. Daardoor staat het enorme complex al jaren leeg. De krakers zijn verbolgen over het feit dat het immense terrein in hun ogen staat weg te rotten. De kraakgroep bestaat uit jongeren, activisten en kunstenaars. Zij willen op korte termijn in het complex kleinschalige culturele en sociale projecten ontplooien. Zo willen de krakers een dagcafé, een zogenoemd volkskeukenrestaurantje, een weggeefwinkel en een theater- en filmzaal openen.

De politie onderneemt vooralsnog niets tegen de krakers omdat het nu een te grote inzet zou vragen. Een politiewoordvoerder wijst erop dat de eigenaar van het pand aangifte kan doen.

Relevante links:
De Hallen Oud West gekraakt
De Hallen in Oud West zijn gekraakt
De Hallen (Amsterdam Oud-West) gekraakt
Voormalig tramcomplex De Hallen in Amsterdam gekraakt
De Hallen Oud West gekraakt