GRONINGEN – Het terrein van de SuikerUnie in de stad moet een tijdelijk natuurgebied worden waar drie mobiele dorpen in gerealiseerd moeten worden. Dit zegt Lenze Hofstee, directeur van Carex, in De Volkskrant. Op deze manier kunnen stadsnomaden de ruimte worden gegeven.

Hofstee doet deze uitspraak naar aanleiding van een voorstel voor een verbod op kraken dat volgende maand in de Tweede Kamer wordt besproken. Het is nog ongewis wat het effect van een eventueel kraakverbod is op de wereld van antikraak. Wellicht komt er een verplichting tot het opvullen van de leegstand, via huisvestingsbureaus.

De directeur van Carex vindt het zonde dat er zoveel leegstand in Nederland is. “Leegstaande kantoren en bedrijfsgebouwen in Nederland kunnen onderdak bieden aan een kwart miljoen mensen”, aldus Hofstee.

Hofstee vindt dat er meer gedaan moet worden met de lege ruimten, en vraagt een actiever beleid van gemeenten hierin. Als voorbeeld noemt Hofstee het terrein van de SuikerUnie, waar op dit moment gesloopt wordt, wat Carex wel zou willen beheren.

Bron: Oogtv – Terrein SuikerUnie moet tijdelijk natuurgebied worden