BERKENWOUDE – Peter de Bruijn woont voor een schijntje in een prima woning in Berkenwoude. Hij stelt geen hoge eisen aan zijn onderkomen, want zijn tijdelijke woning kan over een maand gesloopt zijn.

Zo leeft De Bruijn al jaren, eerst als kraker en nu als antikraker. Twee jaar geleden is Peter de Bruijn met zijn vriendin Magda in Berkenwoude komen wonen. Toen wist hij al dat het tijdelijk zou zijn. De woning in de Koningin Julianastraat moet worden gesloopt, maar het nieuwbouwpoject dat er voor terug moet komen heeft flinke vertraging opgelopen.

De wetenschap er ieder moment uit te moeten, deert het woongenot van De Bruijn niet. ,,Dan ga ik wel weer ergens anders naartoe. Tot op heden heb ik prima huizen gehad. Ik hoef niet ergens vast te wonen. Het is juist leuk om steeds op nieuwe plekken te komen. Mensen zijn nieuwsgierig hoe je woont en vinden het prachtig dat je antikraak woont.”

De Bruijn bewoont de woning voor Interim Vastgoedbeheer, om te voorkomen dat het huis wordt gekraakt of in verval raakt. Het is een soort oppassen. Interim Vastgoedbeheer zorgt ervoor dat zijn huis bewoonbaar is en gas, water en licht heeft. De rest is aan De Bruijn, maar erg veel heeft hij niet in de woning ge├»nvesteerd. ,,Een likje verf is vaak genoeg, maar dat was hier niet eens nodig. Als ik maar kan koken, douchen en slapen, is het voor mij al voldoende.” De woning in Berkenwoude is niet het eerste pand dat De Bruijn tijdelijk bewoont. Hij begon als kraker, maar dan niet als activist met hogere idealen.

Lees meer: Een likje verf is genoeg