Kunstenaar Bianca Bianchi staat volgende week op straat, ze moet op 1 september de oude pastorie van Sprundel verlaten. Kunstenaar Bianca maakt dat van dichtbij niet meer mee. “Ik hoop ergens in Sprundel een ruimte te kunnen vinden, rij rond en verdiep me in antikraak. Natuurlijk weet ik dat ik op 1 september weg moet zijn en ik heb nog niks anders, maar laat me daarbij niet leiden door angst.”

Vorig jaar oktober betrok de Bavelse de oude pastorie, richtte er een atelier in en ontving cursisten. Ze maakte wat los bij een groep Sprundelaren vanwege het therapeutische karakter van de cursussen intuïtief schilderen. Bianca Bianchi heeft cursisten doorverwezen naar professionele hulpverleners en waar ze kon, heeft ze zelf veel met de cursisten gesproken.

De pastorie is eigendom van de gemeente Rucphen die Bianchi verzocht de spullen te pakken. De naastgelegen panden op de nummers 64, 64A en 66 zijn eigendom van de Bredase projectontwikkelaar Heja. Samen kunnen ze het centrum van Sprundel een fikse opknapbeurt bezorgen.

Kunstenaar Bianca maakt dat van dichtbij niet meer mee. “Ik hoop ergens in Sprundel een ruimte te kunnen vinden, rij rond en verdiep me in antikraak. Natuurlijk weet ik dat ik op 1 september weg moet zijn en ik heb nog niks anders, maar laat me daarbij niet leiden door angst.”

Bron: BN de Stem – Kunstenaar Bianca Bianchi verlaat pastorie Sprundel noodgedwongen