Selfmade miljonair Laurens Simonse blijkt niet alleen een goed arbeidsbemiddelaar voor studenten, hij heeft ook zo z’n kwaliteiten als makelaar. Simonse heeft namelijk een driekamerappartement in het Amsterdamse Geuzenveld voor de maandhuur van €75 geregeld voor een zwerver.

De zwerver, genaamd Michel, is een paar dagen zijn buddy geweest tijdens het programma Stinkend Rijk & Dakloos van de KRO. ‘Ik ben twee dagen met hem opgetrokken. Hij heeft mij laten zien waar hij slaapt en ik heb met hem in een tentje in het park geslapen’, zegt Simonse tegen Quote. Om hem toch wat terug te geven heeft Laurens Simonse (100% Selfmade nr. 64, €9 miljoen) nu Michel’s dakloze bestaan opgeheven.

‘Echt super’, vervolgt Simonse, ‘we hebben het woensdag via antikraak kunnen regelen. In eerste instantie heeft Laurens_Simonse_Groep (LSG) alles betaald; borg, inschrijfgeld, huur, etc. We zijn nu bezig voor een uitkering. Om daarvoor in aanmerking te komen heeft Michel een adres nodig en dat had hij dus eerst niet. Erg bureaucratisch en onlogisch allemaal.’

Bron: Quotenet.nl – Laurens Simonse kraakt appartement voor dakloze