Een kantoor van Anti-Kraak BV in Zuid is dit weekeinde vernield. Bijna alle ruiten werden ingegooid en er werden gaten in het dak geboord.

Het pand heeft door dat laatste forse waterschade opgelopen. Het is al de vierde keer dat het anti-kraakbureau doelwit is van acties. Het bedrijf verhuurt panden aan studenten om zo kraken te voorkomen. De daders van de vernielingen moeten vermoedelijk in de kraakwereld worden gezocht. Op de krakerswebsite Indymedia staat dat de aanval is uitgevoerd door woedende woningzoekenden. Volgens de website is de directe aanleiding voor de aanval een eerdere onruiming van een aantal woningen in de Dapperbuurt.

Al zeker drie keer eerder werd Anti-Kraak BV het doelwit van terreur. Ook werden in het verleden medewerkers geïntimideerd. Het bedrijf doet aangifte bij de politie.

Als gevolg van de toegebrachte schade aan het dak, liep het bureau van Anti-Kraak BV om de Amsterdamse Vliegtuigstraat forse waterschade op. Door de hevige plensbuien van het afgelopen weekeinde stroomde het regenwater via de gaten in het platte dak naar binnen. Het kantoor en aanwezige apparatuur liepen hierdoor eveneens schade op.

In een claimbrief zeggen de actievoerders dat de vernielingen het directe gevolg zijn van het feit dat woningcorporatie De Key het bureau Anti-Kraak heeft ingeschakeld om in de Dapperbuurt woningen te beschermen tegen krakers. “Alle door Anti-Kraak BV bewaakte woningen in de Dapperbuurt moeten onmiddellijk terug in de sociale verhuur”, eist de actiegroep.

Bron: AT5 – ravagedigitaal.org

Relevante links:
Pand Anti-Kraak BV opnieuw vernield (Video)
Anti-Kraak BV aangevallen
Antikraak bureau zo lek als een gieter