Anti-kraak biedt mensen snel woonruimte tegen een doorgaans laag tarief. Deze goedkope manier van woonruimte huren heeft echter ook een keerzijde, vindt de Bredase Laura van Hilst. Daarom heeft ze de site ‘Tijdelijk Beroofd?!’ opgezet.

Schending van privacy, gebrek aan huurbescherming, het afschuiven van kosten op de huurder. Enkele voorbeelden uit de praktijk, stelt Van Hilst, die niet alleen in Breda bestaan maar ook in de rest van Nederland.

Op de site kunnen mensen hun klachten en verhalen kwijt. Laura van Hilst heeft zelf anti-kraak gewoond in Breda via de organisatie Camelot. Ze ontving na verloop van tijd rekeningen voor gas, water en licht terwijl ze daar volgens het contract niets voor hoefde te betalen. Een dergelijke voorval is volgens haar exemplarisch voor het anti-kraakbeleid.

Tegenwoordig houdt ze zich op in de kraakscene, en stelt ondertussen anti-kraakbeleid aan de kaak via haar website www.tijdelijk-beroofd.nl.

Donderdag 8 oktober wordt om 20.00 in Buurtcentrum De Wegwijzer aan de Steendorpstraat een rapportage gepresenteerd, ‘Leegstand zonder zorgen’. Daarna vindt er een paneldiscussie plaats, waarbij John Stubenitsky van Leefbaar Breda ook aanwezig is.

Daar komt ook de de wet ‘Kraken en Leegstand’ aan de orde, waar de Tweede Kamer woensdag over heeft gesproken.

Bron: Breda Vandaag – Keerzijde anti-kraak wonen onderbelicht