BREDA – Vijftig Bredase studenten komen maandag 6 juli op straat te staan.
Ze wonen nu anti-kraak in flats aan de Nieuwe Inslag, maar de 25 woningen zijn nodig om buitenlandse studenten te huisvesten, laat flateigenaar Wonen Breburg weten.

De meeste gedupeerden wonen niet langer dan drie maanden in het flatgebouw, sommigen aanzienlijk korter. “Twee weken geleden kregen we de sleutel. We zijn nog aan het klussen. En nu komt er ineens een brief waarin staat dat we weer weg moeten”, vertelt Marjolein.

“We hebben van tevoren uitgezocht wanneer de flats gesloopt zouden worden. Er is ons gezegd dat we hier minstens een jaar konden wonen. Deze uitzetting valt ons koud op het dak. De meesten hebben honderden euro’s in de woning geïnvesteerd”, laat één van de gedupeerden weten.

De studenten komen liever niet met naam in de krant. “We zijn allemaal op zoek naar vervangende woonruimte. Dan helpt het niet als je op de zwarte lijst met critici komt te staan”, denken ze.

Volgens vestigingsdirecteur Cees Oprins van Wonen Breburg, is er bewust voor gekozen om de NHTV tegemoet te komen. “Deze buitenlandse studenten hebben acuut woonruimte nodig voor ongeveer een jaar. Wij willen aan deze behoefte tegemoet komen.”

Bron: Studenten worden op straat gezet