Een klap, ik hoorde glas rinkelen. Stijf van angst werd ik afgelopen weekend midden in de nacht wakker. Ik maakte mijn vriend wakker, “hoorde je dat ook?”. Hij had niks gehoord, nu begon ik te twijfelen, de klap gonsde nog na in mijn hoofd… Had ik het misschien gedroomd?

Anti-kraak
We wonen anti-kraak. En nu ben ik geen ‘die hard anti-kraker,’ je weet wel, die mensen die in grote, lege scholen of kantoorpanden wonen. Vriendlief en ik wonen gewoon in een vierkamerappartement, in een flat die op de ’sloop planning’ staat. Desalniettemin merk je wel dat de buurt niet best is. Zo is de entreedeur eigenlijk altijd kapot, wordt er amper schoongemaakt en hoor je veel luidruchtige mensen. Denk: ’s nachts wakker worden van keiharde muziek van feestende buren of dronkenlappen die na het uitgaan ’s nachts op je raam tikken en doodleuk aanbellen.

Toch hebben wij het fijn in ons appartement met onze twee katten. En goedkoop, wat voor ons een uitkomst is. Maar de laatste tijd…

Brand
Mensen steken de leegstaande appartementen op de begane vloer in brand… Dit is al vier keer gebeurd. Hoe vaak ik de brandweer en politie al wel niet heb zien oprukken bij ons in de straat… Gelukkig zag m’n vriend onlangs een stel gasten in de tuin beneden ons en heeft hij ze weggestuurd – wie weet wat er zou kunnen gebeuren.

Daarnaast zijn onze auto’s niet veilig. Op mijn auto zag ik al sporen van poging tot inbraak – nu werden we onlangs beide opgeschikt door een brief van de politie. Ze hadden midden in de nacht een dader opgepakt die onze beide auto’s en nog meer wagens in de straat probeerde te stelen.

Bron: Viva blog – Onveilig